среда, 29. мај 2013.

Sezona za pamćenje

Pred početak prvenstva,  mnogi “fudbalski stručnjaci” predvidjali su da će Donji Srem mnogima biti “topovska hrana” i da će se vrlo brzo vratiti odakle je i došao. Medjutim, igrama i konačnim plasmanom svi su demantovani, tako da će i u sezoni  2013/2014. Donji Srem igrati sa elitom srpskog fudbakla.

Konačno je završena prva superligaška sezona Donjeg Srema - sredjuje utiske Miloš Josimov kapiten i po opštim ocenama najstandardniji prvotimac Donjeg Srema -  Posle mnogo borbe obezbeđen je opstanak kolo pre kraja prvenstva i u Jagodinu smo išli rasterećeno. Obzirom da je ovo za veliku većinu momaka prva sezona u eliti,  mislim da svi možemo biti zadovoljni igrama ekipe, iako smo igrali na gostujućem terenu celo prvenstvo. Prednost domaćeg terena se dobro videla u dve utakmice koje smo odigrali u Pećincima protiv Radničkog 1923 i Novog Pazara i to su nam bile medju bolje odigranim utakmicama. Ipak,  moram da istaknem i utakmice protiv Partizana u Novom Sadu i Crvene Zvezde na Marakani. Poseban je bio osećaj pobediti našeg šampiona: toliku radost posle neke pobede odavno nisam osetio. Još lepši osećaj je igrati na Marakani pred 15000 navijača,  gde se nismo uplašili ambijenta,  već smo  dobili još jači motiv i prikazali vrhunsku partiju,  za koju nismo adekvatno rezultatski nagrađeni.

Često je isticano da je “hemija medju igračima” poseban kvalitet ove generacije Donjeg Srema.

Kao i ranijih godina u ekipi je vladala sjajna atmosfera i to je bila verovatno najjača karika - nastavlja popularni Joske -  Na polusezoni je napravljen rez i bitno podmlađena ekipa. Došli su neafirmisani mladi igrači iz nižih liga i priznajem da sam se pribojavao kako će podneti taj pritisak,ali momci su se zaista sjajno uklopili u naš tim i čak nam doneli nešto novo. Postali smo brži, agresivniji, poletniji, stvarali smo dosta šansi... Medjutim,  ostala  je najveća boljka koja nas prati cele sezone, a to je neefikasnost. Stručni štab nas je fantastično pripremio i svakog protivnika analizirao do detalja,  što nam je dosta pomoglo na terenu. Moram daistaknem i to da mi je jako žao što nas je napustio šef Bogić Bogićević. Tri godine je radio sa nama i vodio nas u tri ranga. Dosta zasluga ima za sve uspehe Donjeg Srema. Smatram da ćemo i sa novim trenerom ostvariti pravi odnos i praviti dobre rezultate, a Bogiju želim svu sreću u narednom klubu i da ostvari bar slične rezultate.

Na ličnom planu, nikada uspešnija takmičarska godina.

Što se mene lično tiče nisam mogao zamisliti lepšu debitantsku sezonu - ističe Josimov -  Odigrao sam skoro sve utakmice. Dao sam tri gola, bio sam pozvan u B reprezentaciju Srbije, a u decembru sam proglašen za najboljeg fudbalera u Sremu. Protiv Hajduku iz Kule postigao sam gol koji nas je ostavio u Ligi i na kraju kao “šlag na tortu”, izabran  sam u idealan tim Super lige. Za mene velika čast i neopisiv osećaj naći se u društvu Saše Ilića, Vladimira Stojkovića, Lazara Markovića, Oumarua Abubakara... Sve dobija na težini kada se zna da su treneri superligaških ekipa izabrali taj tim. Hteo bih da zahvalim bivšem šefu Bogićeviću za sve moje lične uspehe jer ga smatram najzlaslužnjim za moje igre. Takođe i ljudima iz kluba koji su ranijih godina možda i više verovali u mene nego ja sam u sebe.

Šta dalje?
Ambicije za dalje su svakako odlazak u inostranstvo - priznaje Josimov - Imam već 28 godina i mislim da sam sad sazreo za jedan takav korak. Znam da nije lako otići, ali i ako ne odem,  spreman sam da sa Donjim Sremom odigram i narednu sezonu u Super ligi.

Na kraju ove priče o kapitenu  Donjeg Srema potrebno je istaći “još jedan kvalitet” Miloša Josimova: uvek je na raspolaganju medijima!  Nisu potrebna ni pitanja. Jednostavno, zna šta treba da kaže ako se nazove pre ili posle utakmice: šlajfna ili dve - nije problem! Profesionalac za primer!

1 коментар: