субота, 8. јун 2013.

Ratko Butorović pronađen mrtav

Policijska istraga je u toku, a prema nezvaničnim informacijama koje stižu iz Novog Sada, Bata je umro prirodnom smrću...

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović, zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u kancelariji u svom hotelu "Park" u Novom Sadu! Policija trenutno vrši uviđaj, pošto još uvek nije objavljena zvanična informacija o tome da li je Buturović umro prirodnom smrću, ili je u pitanju ubistvo. Prema nezvaničnim informacijama koje stižu iz Novog Sada, njegovo beživotno telo pronašli su članovi njegovog obezbeđenja nakon što se nije probudio u vreme u koje obično ustaje. Najverovatniji uzrok smrti je srčani udar! Na njegovom telu nisu pronađene vidljive povrede.
Butorović je rođen u Nikšiću 17. jula 1956. godine, a često je dovođen u vezu sa Branom Mićunovićem, koji slovi za jednog od najmoćnijih mafijaša na Balkanu. Godinama unazad Bata Kan Kan je na čelu Fudbalskog kluba Vojvodina, a poznat je i kao vlasnik nekoliko luksuznih hotela.
On je pre pet godina uhapšen pod sumnjom da je fudbalskom sudiji Mihajlu Jekniću dao mito od 3.000 evra kako bi njegova Vojvodina savladala Mladost iz Lučana.
Svoju "karijeru" započeo je još pre tridesetak godina, kao izbacivač i telohranitelj u Beču. Pričalo se još i tada da se intenzivno družio sa ubijenim komadantom Srpske garde, Đorđem Božovićem Giškom.
Sredinom osamdesetih vratio se u Srbiju, a tada je promenio prezime iz Buturović Butorović, zbog toga što nije bio dobrodošao u pojedinim zemljama zapadne Evrope. Tih osamdesetih godina postao je i jedan od prvih "privatnih biznismena u Jugoslaviji", kada je otvorio dragstor "Kan-kan".
Često je bio spominjan kao jedan od najuspešnijih domaćih biznismena, ali je, takođe, bio spominjan u kontekstu sa brojnim kriminalnim radnjama. Prvo je procurelo da je jedan od „ključnih ljudi” u nezakonitim radnjama vezanim za fudbal, da bi se kasnije doveo u vezu sa aferom „Bedem”, kada je porušen zaštitni zid Petrovaradinske tvrđave, nedaleko od njegovog ekskluzivnog hotela „Leopold Prvi”. Pričalo se da je bedem na ovom istorijskom spomeniku kulture, srušen samo da bi gosti „Leopolda Prvog” imali lepši pogled na Dunav.

Нема коментара:

Постави коментар