уторак, 4. фебруар 2014.

DONJI SREM - ATIRAU 2:1 (0:1)

Stadion:Emirhan. Gledalaca.50. Sudija: Halil Durmaz. Pomoćnici: Deniz Atalaj i Husein Durmaz (svi Turska). Strelci: Lukić u 78.i Govedarica u 79.minutu za Donji Srem,  a Hromcov u 12.minutu za Atirau. 
DONJI SREM I poluvreme: Belić, Božović, Kuzmanović, Bukorac, Nikitović, Lakić-Pešić, Čordašić, Krunic, Damnjanovic, Zec i Mijić
U II poluvremenu igrali su: Starčević,Lakićević, Veselinović, Košutić, Zogović, Crnomarković, Janković,Govedarica, Marčeta, Lukić i Ćosović
ATIRAU: Stanev, Esimov, Azimatov, Semin, Skorjakov, Bulanovič, Alkamberov, Kangibaev, Abdukarimov, Hromcov. Još su igrali: Ajazbaev, Kadirbaev, Kunikov, Jakušin, Nigdarbaev, Alauškurov, Guliev, Elgaev, Armenov,  i Kocimerski
Donji Srem je pobedom otovorio drugi deo priprem. Savladan je grubi Atirau iz Kazahstana,a posle utakmice fizioterapeut Grujić imao je pune ruke posla. Na povrede se žale Damnjanović, Božović, i Ćosović dok uopšte nisu igrali treće golman Šegavac, Sinđić, Prljević i Šuka.
Utakmica je počela sa inicijativom našeg superligaša. Damnjanović je u devetom minutu sjajno pronašao Zeca, lopta se u srcu kaznenog prostora odbila do Krunića, ali je njegov šut Stanev zaustavio nogom.
Na opšte iznenađenje Atirau je poveo u 12.minutu. Lošu procenu Nikitovića iskoristio je snažni Hromcov koji je vrhom kopačke loptu ćušnuo Beliću kroz noge u gol. 

Od tog momenta tim iz Pećinaca preuzeo je sve konce igre pod dirigentskom palicom Radeta Krunića. Golman Stanev zaustavio je pokušaj rastrčanog Zeca, Krunić i Mijić omogućili su Damnjanoviću da dođe nadomak gola gde je povučen, ali je uputio udarac i ništa od penala. Potom je Krunić izveo piruetu, odigrao dupli pas sa Mijićem koji je u završnici akcije šutirao, ali je iz gola loptu izbacio Azimatov.
Posle nekoliko pokušaja naših fudbalera sa distance u 40.minutu gužva. Oštar start na Krunića, nastala je gužva u kojoj su s pravom zamene isključena dva Kazahstanca i Čordašić. Na terenu se pojavio Košutić, a na početku drugog poluvremena Lukić i Lakićević koji je pružio sjajnu partiju potpomognut Jankovićem, Lukićem i Govedaricom. Većina igrača ušla je u igru u 63.minutu. Prethodno je zbog neopreznog starta i udarca u koleno igru napustio Damnjanović.
Bolju igru Donji Sremje krunisao u 78.minutu izjednačujućim golom. Janković je majstorski proigrao Ćosovića koji je uputio prizeman centaršut. Na drugoj stativi loptu je sačekao Lukić i poslao je u mrežu, a na gol liniji, za svaki slučaj, bio je Marčeta.
Razigrani ućenici Čapljića i Jelačića još više su dodali gas. Posebno su bili opasni po desnoj strani, ali do pobede su stigli posle napada po levom krilu. Lukić je ubacio u vatru Marčetu koji je zaobišao golmana, ostao na nogama i pokušao da pronađe Ćosovića. Lopta mu je otišla iza leđa, ali pravo na desnicu Govedarice koji je obavio laku egzekuciju.
Do kraja utakmice naši momci imali su još nekoliko prilika (stativa Ćosovića i pokušaj Marčete na odbijenu loptu), ali su zadovoljni napustili teren posle zaslužene pobede. Ono što brine svakako je sve veći broj povređenih igrača.
Naredni protivnik je B tim Zenita 6.februara u Lari, pored Antalije.

1 коментар: