уторак, 4. јун 2013.

Analiza za kraj prvenstva - Donji Srem

Prosečna poseta kod kuće:   1113 gledaoca                                       Rang efikasnosti:           13.
Rang posećenosti:                 12.                                                         Jačina odbrane:               7.


Osuđeni da svoju prvu sezonu igraju kao domaćin u Novom Sadu, na stadionu Vojvodine, može se reći da klub iz malenih Pećinaca definitivno zaslužuje da ostane Superligaš, pre svega zbog jake odbrane koja je izborila ovaj uspeh. Manje primljenih golova imaju čak i od Zvezde, koja se borila za titulu, što dovoljno govori o taktici sad već bivšeg trenera Bogićevića, koji je ostavku podneo zbog nerazjašnjenih načina nakon neočekivanog poraza Sremaca od BSK Borče u smiraj prvenstva, dok je žustra borba za opstanak još bila u jeku.

A sezona je počela kako se samo poželeti može. Nakon “iznenenađenja” u prvom kolu i pobede na Karaburmi, ugostili su šampiona u Novom Sadu, i priredili još veću senzaciju pobedivši Partizan. Tokom cele sezone su bili možda i tim sa najvećim balansom u sredini, ili sigurnijem donjem delu tabele. Nisu dozvolili da se dogode bilo kakvi veliki nizovi neuspeha, a bodove su osvajali mirno, bez pompe. Opstanak skoro da ni u jednom momentu nije doveden u pitanje, ali bilo je evidentno da ne mogu da se bore za Evropu. Na kraju su osvojili 34 boda kao i Nišlije sa kojima su u tandemu ušli u elitu, poput Javora, koji je završio mesto iznad njih. Čvrsta odbrana u kojoj je prednjačio najbolji levi bek u ligi Josimov, praćeni štoperskim tandemom: Lakić-Pešić - Vukobrat, kasnije se priključio oporavljeni kapiten Prljević. U napadu je veliki posao obavio Ognjan Damnjanović sa 9 pogodaka, a podršku mlađima je pružao i već “otpisani” veteran Goran Janković. Lepo su “pogodili” i u prelaznom roku, pa se za narednu godinu očekuje potpuna afirmacija mladog Radeta Krunića, ovaj devetnaestogodišnji momak je tokom zime došao iz Sutjeske iz Foče i za polusezonu pokazao da se na njega u budućnosti može računati.
Veliki plus za Pećinčane ove godine definitivno bila je činjenica da su uspeli da izguraju sezonu sa dosta manjim promenama u odnosu na ostale klubove, održavši veliki broj igrača u sastavu. Imali su jedan od najkonstantnijih timova, što se pokazalo od velike važnosti. Nadamo se da će se pitanje stadiona u Pećincima rešiti, jer organizaciono i prema ulaganjima u klub, Donji Srem se definitivno svrstava u jedan od boljih sportskih kolektiva u državi.


Нема коментара:

Постави коментар