уторак, 27. мај 2014.

Odlučujući meč

Za poslednji i najvažniji meč u sezoni trenerski tandem Jelačić-Čapljić ne može da računa na stamene defanzivce Lakić-Pešića i Crnomarkovića (suspenzija) i veziste Čordašića i Krunića (povrede). Oporavio se štoper Nikitović i konkuriše za tim.
„Naš tim se navikao na „moranje i tako igramo gotovo od starta sezone-kaže Spasoje Jelačić šef stručnog štaba-Ipak, verujem da ćemo istrajati u nameri i ostati neporaženi. Treba doći bar do remija i bar baraža. OFK ima mlad i talentovan tim koji ni jesenas nismo uspeli da pobedimo. Čeka nas paklen put do cilja. Sa pritiskom smo se uspešno nosili sve do utakmice sa Slobodom gde nam je nedostajao rapsoložen kreator igre“.
Sa tri boda DOnji Srem sam rešava svoju sudbinu. Porazom će (najverovatnije) ući u krug sa Radom i Javorom i u tom slučaju sledi selidba u niži rang, ukoliko Sloboda trijumfuje. Dogodili se da četiri tima imaju isti broj bodova (29) onda DS ostaje u ligi, dok Sloboda mora u baraž. Ukoliko osvoji bod na Staroj Karaburmi Donji Srem n iteoretski ne može da ispadne, a od susreta Sloboda-Voždovac zavisi da li je ostao u ligi ili mora u baraž sa trećeplasiranim (Borac ili Metalac) iz Prve lige Srbije.
Najmanje verovatan rasplet je da svi klubovi sa dna izgube ili da Rad i Javor ne iskoriste zicere u 30.kolu.
OFK takođe ima personalnih problema. U Omladinskoj reprezentaciji angažovani su Dražić, Zdjelar, Gajić i Antonov, Novaković je napustio klub. I pored toga ima jak tim jer šansu jedva čekaju Ješić, Jovanović, tu je razgoropađeni Čavrić, sve bolji Micevski, iskusni Vasilić, Pilipović, stameni Planić i Vasiljević…Od kreatora igre Aleksandra Paločevića preti najveća opasnost:
„Bićemo oslabljeni, ali ko zameni omladinske reprezentativce, ubeđen sam, pružiće makismum kako bi se pokazao u što lepšem svetlu. Kao i uvek idemo na pobedu  i da dostojanstveno šampionat privedemo kraju iako za nas ova utakmica nema poseban rezultatski značaj“.


Нема коментара:

Постави коментар