среда, 28. мај 2014.

Шта је довољно за опстанак у ЈСЛ?

Време је за свођење рачуна. Карте за Европу подељене су у претпоследњем колу, на реду је расподела места у доњем делу.
РАДНИЧКИ 1923 (гарант опстанка 32 бода): Крагујевчанима је довољан и реми са Јагодином за опстанак.
ДОЊИ СРЕМ (гарант опстанка 32 бода): Победа на Старој Карабурми, без додатних услова, обезбеђује Сремцима елитни статус и наредне сезоне.
Суперлигаш из Пећинаца има и варијанту два за спас уколико изгуби: Слобода мора да ремизира са Вождовцем, а Рад и Јавор Матис победе на домаћем терену. У кругу четири екипе са по 29 бодова, Доњи Срем остаје у елити, Слобода иде у бараж, испадају Рад и Јавор Матис.
СЛОБОДА (услов за опстанак 31 бод): Тријумф над Вождовцем, под условом да Доњи Срем не победи на терену ОФК Београда, води Ере у рај. Реми Ужичане, највероватније, промовише у учеснике баража.
ЈАВОР МАТИС (са 29 бодова може до опстанка, бараж реалнији): Ивањичани могу до опстанка ако победе Напредак, изгубе Слобода и Доњи Срем, а Рад не победи Спартак.
Вероватнија солуција је бараж, уз два предуслова: да Сремци изгубе, а Рад не стигне до „тројке“ против Суботичана. Услов свих услова је победа Јавор Матиса над Крушевљанима.
РАД (бараж максималан домет, услов 29 бодова): Победа над Спартаком полазна основа за све калкулације Грађевинара. Најоптимистичнија комбинација за Рад је да са Јавор Матисом и Доњим Сремом шампионат заврши на „коти 29“, због најбољег учинка на мини-табели иде у бараж.
Мање реална је могућност да Слобода изгуби од Вождовца, а Рад због бољег међусобног скора са Јавор Матисом оде у бараж. Сваки други исход, изузев победе над Спартаком, води Грађевинаре у Прву лигу.

Нема коментара:

Постави коментар