среда, 21. мај 2014.

POMOĆ PRIJATELJIMA IZ KRUPNJA

Fudbalski klub Donji Srem ne prekida sa treninzima i pokušava, da koliko-toliko održi formu. Na žalost, treninzima ne prisustvuje, po svim parametrima najbolji prvotimac – golman Nemanja Belić, koji je Obrenovca. Porodični problemi odvojili su, svi se nadaju na kratko, Belića od fudbala. Naravno, klub je svim srcem uz „Belku“, a već su učinjeni i neki konkretni potezi, kako bi se golmanu Donjem Srema što više pomoglo.
 “Svi saosećamo sa ljudima koji su pretrpeli ogromne gubitke – ističe sportski direktor Donjeg Srema Dragan Despotović – Sve ovo što nam se dogodilo niko nije očekivao, te će se Donji Srem, kao i mnogi drugi, uključiti u pružanje pomoći ljudima koji su doživeli nesreću. Pokrenuli smo akciju prikupljanja novčanih sredstava, ali i svega drugog, kako bi pomogli gradu Krupnju, odnosno sportskim prijateljima, gde smo svojevremeno odlazili na pripreme. Sve ono što ćemo skupiti deo je jedne „inicijativne priče“, koja će se odvijati tokom cele godine, s ciljem da se ljudima što više pomogle i ublaže muke. Po planu, krajem nedelje, novčana sredstva, hrana i ostalo, biće odneto u Krupanj.
 Kako ste organizovali treninge ovih dana?
 “Dok su bile velike kiše, trenirali smo u balon-sali, koja je u okviru Sportskog centra Suvača – nastavlja Despotović – Srećom, poslednje treninge odradjujemo napolju, na pomoćnom terenu. Naši tereni su bili poplavljeni samo u manjem delu.“
Na poslednjoj prvenstvenoj utakmici, protiv Rada, za Donji Srem je debitovao Sladjan Nikodijević. Posle, ne baš uspešne „italijanske epizode“ (povreda), Nikodijević će nastaviti karijeru u Srbiji.
 “Srećan sam što sam se vratio fudbalu – kaže Nikodijević – Na žalost, zbog ove nesreće koja nas je zadesila, prvenstvo je prekinuto. Pokušavamo da treniramo i da se što bolje pripremimo za poslednje dve utakmice u sezoni, ali je vrlo teško se usredsrediti na teren, kada su misli negde drugde (op. – Nikodijević je ponikao u Radničkom iz Svilajnca). Verujemo da će sve ovo vrlo brzo proći.“

Prirodna katastrofa koja je u poslednjih nekoliko dana pogodila Srbiju odložila i je završnicu sportski takmičenja u našoj zemlji.
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da po završetku trodnevne žalosti u Srbiji, od 21. do 23. maja, sportska i kulturna dešavanja, kao i rad prosvete mogu da se nastave.
„Svasportska takmičenja, za koje se steknu uslovi, mogu da se nastave od subote. To će biti malo teže za rukomet, košarku i ostale sportove koji se igraju u dvoranama, jer je u njima smešteno evakuisano stanovništvo“ – rekao je Vučić.
Iz ovoga se može zaključiti da će za vikend, ukoliko uslovi na stadionima u Srbiji budu dozvoljavali, biti nastavljeno fudbalsko prvenstvo.
Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije rekao je da će FSS i reprezentativci Srbije uplatiti oko 250.000 evra pomoći ugroženima od poplava.
Prema njegovim rečima, u zavisnosti od odluka premijera i Vlade Srbije, u subotu ili nedelju bi moglo da se odigra pretposlednje, a u toku sledeće nedelje i poslednje kolo Jelen Superlige Srbije.
Mi moramo da završmo takmičenje. Nesreća je bila velika, ima verovatno nekih obrisa i neregularnosti, pošto će određeni igrači iz kluba sada da idu u nacionalne selekcije, ali to je sudbina svih nas. Ima mnogo težih situacija u životu, sada moramo adekvatno da reagujemo na ovo što se dešava„/rekao je Karadžić
On je naveo da postoje realne šanse da se za vikend nastavi takmičenje, odnosno da se do sredine sledeće nedelje odigraju poslednja dva kola Superlige. 
Obzirom da su premijer i Vlada najavili da bi u petak verovatno mogle da budu suspendovne određene odluke vezane za neodigravanje utakmica, mi se spremamo da u subotu, eventualno nedelju odigramo pretposlednje kolo. Nakon toga, za tri ili četiri dana odigraćemo i poslednje kolo i tako hoćemo da završimo prvenstvo„/poručio je Karadžić
Karadžić je potvrdio da će FSS i reprezentativci uplatiti novčanu pomoć za ugrožene od poplava. 
Reprezentativci i stručni štab sakupili su 100.000 evra da uplate ugroženima, to je pomoć vredna pažnje. Mi smo juče u FSS namenili još 150.000 evra„, zaključio je Karadžić
Predsednik FSS je najavio i da će u bliskoj budućnosti razgovarati sa predsednicima FIFA i UEFA, Sepom Blaterom i Mišelom Platinijem, o pomoći za obnovu fudbalske infrastrukture koja je uništena u poplavama.

Нема коментара:

Постави коментар