четвртак, 8. мај 2014.

Đuro Zec izjednačio rekord i postao najjači šuter Superlige

Đuro Zec, vezni igrač Donjeg Srema, najjači je šuter Jelen Superlige. On je udarcem od 137 kilometara na čas izjednačio nacionalni rekord takmičenja "Jelen Super šut", koje su po četvrti put organizovali Zajednica fudbalskih klubova Superlige Srbije i Apatinska pivara.

U poslednjem kolu ovog takmičenja, fudbaleri Donjeg Srema imali su zadatak da promene stanje na tabeli i uspeli su u tome. Za foto-finiš pobrinuo se mladi vezista i u poslednjem trenutku izjednačio nacionalni rekord koji je držao bivši prvotimac Rada Marko Stanojević.

Drugo mesto zauzeo je Stevan Račić šutem od 136 kilometara na čas, dok treće mesto dele Ivan Josović iz Javora, Dejan Milovanović iz Voždovaca i Partizanov golman Živko Živković, sa udarcima od 131 kilometara na čas.

Pravo da se takmiče u Jelen Super šutu imali su svi licencirani igrači klubova Jelen Superlige, a nadmetali su se igrači i golman iz prve postave timova, prema izboru trenera. Šutiralo se sa sedam metara udaljenosti od gola ka specijalnom radaru - soccer speedometer-u i svaki igrač imao je pravo na dva pokušaja.

Proglašenje najboljeg šutera Jelen Super lige Srbije planirano je na svečanoj dodeli pehara na kraju prvenstva.

Najbolji dosadašnji Jelen Super šuteri bili su: Igor Pavlović, bivši igrač Jagodine (136) i Marko Dmitrović, nekadašnji golman Crvene Zvezde sa istom brzinom.

Нема коментара:

Постави коментар