недеља, 1. јун 2014.

Promene u stručnom štabu. Vanić, Veselinović...

Uspešni trener Valdo Čapljić više nije u Donjem Sremu. Daleko od toga da su problem predstavljali rezultati. Stalan pritisak zbog nedostatka profi-licence uslovio je da posle izborenog opstanka dođe do razlaza.
Čapljić je u svim sredinama imao sjajne rezultate, ali i „profi-teg“ od koga nije mogao da pobegne. Pošto se ne nazire varijanta da reši taj problem, a zbog stalnih pritisaka mnogih organa FS Srbije, Zajednice Super lige i trenerske organizacije posle razgovora sa rukovodstvom Donjeg Srema pružena je ruka ruci i ostaće u sećanju velika borba iz koje su Čapljić i fudbaleri izašli kao pobednici u borbi za opstanak.
Iako je Čapljić pokazao trenerski kvalitet i znanje za rad u superligaškim klubovima,ukoliko bude želeo da nastavi da radi i gradi karijeru moraće da se posveti i dodatnom trenerskom školovanju na koje i pored uspeha nikako da dođe na red. Ni u Srbiji ni u BiH.
Neizvesna je i sudbina Spasoja Jelačića, šefa stručnog štaba, ali je izvesno da neće samostalno voditi ekipu.
Najozbiljniji kandidati za kormilo Donjeg Srema su Nenad Vanić, koji je vodio Slogu iz Petrovca na Mlavi (gde će možda Čapljić), Miloš Veselinović koji je sa Inđijom napravio čudo i izborio opstanak, Vuk Rašović…

Veselinović
Neće biti iznenađenje ako neko treće ime izbije u prvi plan.
trener_milos_veselinovicFudbaleri Donjeg Srema „dobili su voljno“. Kraći sastanak sa potpredsednikom Milanom Aleksićem i sportskim direktorom Draganom Despotovićem, potom i slikanje za medije.  
 
„Problemi su nastali posle neubedljivog starta jesenas, kada smo od 15 bodova osvojili svega 2 – kaže potpredsednik Aleksić – Novi šef stručnog štaba Čapljić morao je da kroz treninge i utakmice vraća poljuljano samopouzdanje. Ipak, po predstavama u drugom delu sezone Donji Srem je plenio igrom. U svakom slučaju, ova sezona bila nam je mnogo teža od prethodne. Jedan od razloga je veći kvalitet fudbala u Jelen Super ligi 30 – 40 %. Prve sezone Smederevo je dugo bilo u problemima i tražila se još jedna ekipa za ispadanje. Ove godine, nekoliko kola pre kraja imali smo 6-7 klubova koji su strepeli za opstanak“.
   
Tokom sezone trebalo je rešavati  „finansijske i neke druge probleme“.
„Predsednik Milenko Đurdjević i ja smo bili nosioci finansiranja kluba i dobro znamo koliko nam je bilo teško – nastavlja Aleksić -  Pored izmirenja obaveza prema igračima, stručnom štabu i radnoj zajednici, paralelno smo radili i na infrastukturi. Što se tiče radova na infrastukturi, jedino smo imali pomoć  od Pokrajine 4.000.000 dinara i od Fudbalskog saveza 800.000 dinara. Zahvaljujući FSS, koji su imali razumevanja i dali nam vremena da se u toku takmičenja infrastukturno dogradimo objekat, dobili smo licencu za odigravanje svih utakmica, pa i onih koji se smatraju visokorizičnim. Za nas je bilo poražavajuće saopštenje da policija nije mogla da obezbedi širi reon stadiona za mečeve protiv Crvene zvezde i Partizana. I dan danas smatramo da to nije bio pravi razlog.“
  
Svaki prelazni rok, pogotovo letnji, Donji Srem je koristio da manje ili više osveži igrački potencijal.
“Letnji prelazni rok je velika fudbalska pijaca. Tada se faktički i pravi tim za sezonu, dok se zimski koristi za neke „korekcije“. Mi smo uveliko u pregovorima sa potencijalnim pojačanjima: Ipak, jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ono što sam ranije govorio ponavljam i sada: Cilj nam je da u petogodišnjem planu budemo ozbiljan kandidat za igranje kvalifikacija za Ligu Evrope.“
Prema planu i program, između 25. i 30. juna predviđena su testiranja, predstavljanje  pojačanja, a sa pravim radom  krenulo bi se od 1. jula. Do 10. bi se radilo u Pećincima, a potom dve nedelje na Zlatiboru.

Нема коментара:

Постави коментар