субота, 31. мај 2014.

Milan Aleksić, potpredsednik Donjeg Srema, podvukao crtu

Stresna sezona zbog neubedljivog starta


Fudbaleri Donjeg Srema „dobili su voljno". Kraći sastanak sa potpredsednikom Milanom Aleksićem i sportskim direktorom Draganom Despotovićem, potom i slikanje za medije.  
 

- Problemi su nastali posle neubedljivog starta jesenas, kada smo od 15 bodova osvojili svega 2 - kaže potpredsednik Aleksić - Novi šef stručnog štaba Čapljić morao je da kroz treninge i utakmice vraća poljuljano samopouzdanje. Ipak, po igrama u drugom delu sezone Donji Srem je plenio igrom. U svakom slučaju, ova sezona nam je mnogo teža od prethodne. Jedan od razloga je podignut kvalitet fudbala u Jelen Super ligi 30 - 40 %. Prve sezone Smederevo je dugo bilo u problemima i tražila se još jedna ekipa za ispadanje. Ove godine, nekoliko kola pre kraja imali smo 6-7 klubova koji su strepeli za opstanak.
   

Tokom sezone trebalo je rešavati  „finansijske i neke druge probleme".
   - Predsednik Milenko Djurdjević i ja smo bili nosioci finansiranja kluba i dobro znamo koliko nam je bilo teško - nastavlja Aleksić -  Pored izmirenja obaveza prema igračima, stručnom štabu i radnoj zajednici, paralelno smo radili i na infrastukturi. Što se tiče radova na infrastukturi, jedino smo imali pomoć  od Pokrajine 4.000.000 dinara i od Fudbalskog saveza 800.000 dinara. Zahvaljujući FSS, koji su imali razumevanja i dali nam vremena da se u toku takmičenja infrastukturno dogradimo, dobili smo licencu za odigravanje svih utakmica, pa i onih koji se smatraju visokorizičnim. Za nas je bilo poražavajuće saopštenje da policija nije mogla da obezbedi širi rejon stadiona za mečeve protiv Crvene zvezde i Partizana. I dan danas smatramo da to nije bio pravi razlog.
  

Svaki prelazni rok, pogotovo letnji, Donji Srem je koristio da manje ili više osveži igrački potencijal.
   - Letnji prelazni rok je velika fudbalska pijaca - ističe potpredsednik Aleksić - Tada se faktički i pravi tim za sezonu, dok se zimski koristi za neke „korekcije". Mi smo uveliko u pregovorima sa potencijalnim pojačanjima: Ipak, jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ono što sam ranije govorio ponavljam i sada: u cilju nam je da u petogodišnjem planu budemo ozbiljan kandidat za igranje kvalifikacija za Ligu Evrope.


Prema planu, izmedju 25. i 30. juna predvidjena su testiranja potencijalnih pojačanja, a s „pravim radom"  krenulo bi se od 1. jula. Do 10. bi se radilo u Pećincima, a potom dve nedelje na Zlatiboru.

Нема коментара:

Постави коментар