четвртак, 25. јул 2013.

Donji Srem se vratio sa priprema u Sloveniji - Rad koji obećava

Posle dvanaestodnevnog boravka u slovenačkom Slovenj Gradecu, gde je odradio drugu fazu priprema, Donji Srem se vratio u Pećince. Šef stručnog štaba Ristovski dao je „voljno“ fudbalerima dva dana, a u subotu se nastavlja  sa radom.

- Svakako je bilo korisno otići na pripreme, jer dobili smo dosta novih igrača - kaže trener Ljubomir Ristovski - U Sloveniji je sve bilo na visokom nivou, a pripreme se dobro odradjene. Utakmice koje su iza nas su dokazale da ćemo imati vrlo čvrstu ekipu, sa velikom konkurencijom za svako mesto. Verujem da ćemo posle sledeće tri utakmice: Hapoel (Pećinci, 28. jul), Proleter (Novi Sad, 31. jul ) i Voždovac (Pećinci, 3. avgust) biti još spremniji.

Da li se u ovom trenutku nazire „osnovna postava“ Donjeg Srema za narednu sezonu?

- U ovoj pauzi, od igrača koji su izneli veći deo tereta iz prošle sezone, praktično otišao je samo Josimov, što znači da ne bi trebalo biti većih promena u startnoj postavi.

Čini se da je prikazana efikasnost u u ovim odigranim utakmicama bila sasvim zadovoljavajuća!?

Naravno da me raduje efikasnost, ali se ne zanosimo previše. Moramo priznati da su nam rivali u poslednje dve utakmice:  Dob, a posebno Slovenj Gradec iz nižeg ranga. Više sam zadovoljniji sa ozbiljnošću i pofesionalizmom s kojom su igrači prilazili svojim obavezama. Efiksanost će nekada biti manja, nekada veča: ići ćemo iz utakmice u utakmicu, jer je svaka „priča za sebe“.


Utiske iz Slovenije sredio je i sportski direktor Dragan Despotović.
dragan-despotovic12.jpgOdigrane utakmice su pokazale gde se ko nalazi od igrača i šta od njih možemo očekivati u sezoni pred nama. Dosta igrača je prodefilovalo kroz treninge i kontrolne utakmice. Stručni štab, zajedno sa ljudima iz uprave kluba, definitivno se opredelio za igrače, koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju za prvi tim. Medju 25 fudbalera na koje ćemo se opredeliti biće „novajlije“: golman Mladen Živković (Smederevo), kao i Stefan Aškovski ( pozajmica iz Partizana), Danilo Kuzmanović (Djurgaden, Švedska), Milko Novaković (Javor, Ivanjica), Mladen Milašinović (Mladenovac), Filip Stojanović (Voždovac), Petar Ilić (ČSK, Čelarevo), Ivan Božović (Smederevo), Miljan Govedarica (Slavija, Srpsko Sarajevo) i Nemanja Čović (Spartak, Subotica). Ako se nešto pojavi „zanimljivo“ do 31. avgusta, što se ne odbija, reagovaćemo.
Posle kraće pauze, na pećinačkoj „Suvači“ odigraće se medjunarodna utakmica
.

- Povodom Slave Pećinaca organizuje se, tradicionalno, izuzetno bogat sportski program - kaže Despotović - Centralni dogadjaj biće u nedelju, 28. jula, od 18. časova, kada ćemo odigrati prijateljsku utakmicu protiv izaelskog superligaša Hapoel iz Haife, koji se nalazi na priprema u „Kući fudbala“ u Staroj Pazovi. Ubedjeni smo da će tribine i ovog puta biti ispunjene do poslednjeg mesta.


Нема коментара:

Постави коментар