субота, 31. мај 2014.

Slede blagi rezovi...

Zajednička večera, zasluženo zarađen novac, sportske priče, plan i program…sve su to zanimljivosti koje će obeležiti poslednje okupljanje Donjeg Srema u sezoni 2013/14.
Iako je opstanak izboren u poslednji čas mora se reći da je potpuno zaslužen, a to su potvrdile i mini tabele koje su pravljene pred sam kraj. Dovoljno je reći da je, računajući i kragujevački Radnički, tim iz Pećinaca izgubio samo jednu utakmicu u direktnim dvobojima sa timovima koji su imali omču oko vrata. Ali, bez obzira na neuspeh (0:2) na „Čika Dači“ Sremci su i od Šumadinaca imali bolji skor zbog 4:1 na Suvači!
Jasno je da će tokom leta biti većih rezova nego u zimskoj pauzi kada su samo popunjavane „rupe“. Moraju se rešiti dva „spoorna“ mesta u timu, zahvalnice će dobiti oni na koje se više ne računa, moguća je prodaja pojedinih fudbalera (pre svih Krunića), razgovori sa onima koji su dočekali kraj ugovora, a svakako će biti i novajlija.
Otvoreno je i pitanje sastava stručnog štaba za sezonu 2014/15.
100_5484„Današnji dam poklanjam svakom, ali nedelju ne dam nikom! Čuvaću je do kraja života kao jedan od najlepših trenutaka koje sam doživeo otkako sam u fudbalu“-kaže Vlado Čapljić koji se u zapsinicima vodio kao trener.
„Mali fond igrača uticao je da protiv OFK Beograda zaigra i nedovoljno zalečeni Krunić iako nije bio u trenažnom procesu. Ako se zna da su izostali Lakić-Pešić, Crnomarković i Čordašić jasno je sa kakvim smo problemima bili suočeni. Junački smo izdržali sve nevolje i na terenu pokazali da zaslužujemo mnogo više od puke borbe za opstanak“.
Sledi odmor?
„Nema potrebe da zadržavamo momke. Svima je lopte preko glave-kaže simpatični Sarajlija koji je u svakom klubu gde je radio ostavio neizbrisiv trag-Želimo da se opustimo i sa punim baterijama dočekamo naredne pripreme“.
Sa tanedmom Čapljić-Jelačić?
„Slede razgovori. Videćemo šta i kako dalje. Ugovor mi je istekao, ali su misli i dalje usmerene ka obavezama u Donjem Sremu“.
Posle odmora prvo okupljanje biće poslednjih dana maja. Najverovatnije 26 ili 27. Posle prozivke, testova, upoznavanja sa novajlijama…prva faza priprema obaviće se u Pećincima.
Planirano je da ekipa 10.jula krene put Zlatibora (hotel Palisad) gde će uslediti i prvi test-mečevi.
Donji Srem je uspeo da se izbori protiv nepisanog pravila da je za novajliju najteža druga sezona. Jeste bila teška, ali je uspešno prebrođena. Da se i u trećoj ne bi borili za opstanak, kao u dve prethodne, Sremci moraju da zbiju redove, kvalitet stave ispred kvantiteta, pogode u izboru trenera (ukoliko dođe do promene) i najzad dobiju bar minimalnu podršku opštinskih struktura.
Paralelno, nastaviće se radovi na stadionu u SC Suvača koji bi u dogledno vreme trebao da dobije završne konture.

Нема коментара:

Постави коментар